Αδελφό ιστολόγιο

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ "ΣΙΔΕΡΩΤΑ"

ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ "ΣΙΔΕΡΩΤΑ" ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ,ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΚΕΔΡΟΣ. ΟΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ ΟΜΙΧΛΗΣ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΑ ΝΕΡΑ
 

...εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο βιώσαμε όσοι μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Μοιρών ανεβήκαμε μέχρι το Σιδέρωτα στα 1.162 μ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Σιδέρωτας είναι το βουνό που δεσπόζει πάνω από τα Ακούμια . Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κέδρος και έχει καταπληκτική θέα είτε στην παραλία της Τριόπετρας προς το Νότο , είτε ανατολικά και δυτικά στον κάμπο της Μεσαράς . Στην κορυφή του βρίσκεται το εκκλησάκι της Αναλήψεως και ένα υπό ανέγερση αιολικό πάρκο .Οι επιβλητικές σε όγκο και ύψος ανεμογεννήτριες έπαιζαν στην κυριολεξία «κρυφτό» μαζί μας. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό μια ανεμογεννήτρια ύψους περίπου 40- 50 μ να εμφανίζεται από το πουθενά ξαφνικά μπροστά σου και έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα να κρύβεται και πάλι μέσα στην πυκνή ομίχλη.
Επίσης όμως εντυπωσιακό ήταν να βλέπεις απέναντι ,το όρος Κέδρος να «αιμορραγεί» σε κάθε πτυχή του και να αφήνει να κυλήσει γάργαρο νερό από τα σωθικά του.

                  Περιγραφή της εξόρμησης στην σελίδα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών www.eosm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου