Αδελφό ιστολόγιο

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Το βιβλίο «"ΝΙΚΗ" στη Νεκρή Ζώνη» και το ντοκιμαντέρ που το συνοδεύει «Ήρωες χωρίς παράσημα..»

Ιστορικές στιγμές έζησαν  τ΄Ανώγεια στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Αρμί όπου παρουσιάστηκε την Δευτέρα 1η Αυγούστου το βιβλίο «ΝΙΚΗ» στη Νεκρή Ζώνη» και το ντοκιμαντέρ που το συνοδεύει «Ήρωες χωρίς παράσημα..» των δημοσιογράφων της ΝΕΤ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, παρουσία των ίδιων των πρωταγωνιστών της μοναδικής στα χρονικά των ενόπλων δυνάμεων επιχείρησης τον Ιούλιο του ΄74.
Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Μπάμπης Αποστολάκης, έφεδρος ανθυπολοχαγός το 1974, περιέγραψε την επιχείρηση «ΝΙΚΗ» καθώς και τις μάχες που έδωσε η Α΄ Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο.
«Το βιβλίο είναι ξεχωριστό και φωτίζει άγνωστες στο ευρύτερο κοινό πλευρές μιας στρατιωτικής επιχείρησης που δεν έχει προηγούμενο» επισήμανε στο χαιρετισμό ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωσήφ Ιωσήφ, εκπροσωπώντας στην εκδήλωση τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
«Το βιβλίο-ντοκιμαντέρ αποτελεί μια ιστορική παρακαταθήκη καθώς έρχεται να καλύψει ένα κενό στην σύγχρονη βιβλιογραφία και ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας» σημείωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «το μήνυμα των «300» του ΄74 είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο:"Ιστορικές στιγμές έζησαν τη Δευτέρα 1η Αυγούστου τ΄ Ανώγεια στην παρουσίαση του βιβλίου και του ντοκιμαντέρ για τους «300» του Μάλεμε που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974"  εδώ:http://www.anogi.gr/archives/3830

  Έχω την τύχη να γνωρίζω τον  Μπάμπη τον Αποστολάκη απο κοντά και να είμαστε φίλοι λόγο της κοινής ασχολείας μας με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και της αγάπης μας για την πτήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου